Nemsokára háromévesek leszünk. Ha ez nem tekinthető is még érett kornak, arra mindenképpen alkalmas, hogy visszatekintsünk olyan szemszögből, amilyenből eddig még nem vizsgáltuk munkálkodásunkat.

E lapokon beszámoltunk már sok mindenről. Konferenciákról, könyvbemutatókról, előadás-sorozatokról, latintanári továbbképzésekről, csupa olyan eseményről, amikben intézetünk munkatársai részt vettek, nemcsak előadóként-szerzőként, hanem sok esetben szervezőként is. Egy dologról azonban összefoglalóan még nem esett szó. Arról, hogy ezen három esztendő alatt kik szereztek tudományos fokozatot, illetve egyetemi pályafutásuk miként alakult.

Elöljáróban megjegyzem, hogy intézetünk maximális létszáma 17 fő volt, közülük ketten részfoglalkozásúak voltak. Azóta a történelem viharai révén lecsökkent a létszámunk 14 főre. Vagyis az alábbi adatokat ennek fényében is érdemes értékelni.

 

Hamvas Endre - habilitáció, PPKE, 2023.

Kondákor Szabolcs - PhD, PPKE, 2021. (2022-ben távozott az intézetből)

Nagy Katalin - PhD, Sapienza (Roma), 2021.

Somogyi Szilvia - PhD, ELTE,2022.

Takács László - DSc, 2023; egyetemi tanár, PPKE, 2023.

Tusor Péter - egyetemi tanár, PPKE, 2023.

 

Úgy vélem, szégyenkezésre semmi okunk, sőt, körülményeinkhez képest és attól függetlenül is kiemelkedőt produkáltak kollégáim.

A magam részéről csak további jó munkát, sok sikert kívánhatok minden munkatársamnak!

Monostori Martina

(A nyitókép forrása: http://real-eod.mtak.hu/7859/)