A Latinitas Hungarica előadás-sorozatban Neumann Tibor Deákok és mesterek a középkor végén: latin írásbeliség a vidéki Magyarországon címmel tart előadást.

latinitas hungarica plakat neumann tibor 2023

 

Időpont: 2023. május 24., szerda, 18:00

Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Danubianum, 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2. (317-es terem).

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Klasszika-filológia Tanszék és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Moravcsik Gyula Intézet szervezésében folytatódik a Latinitas Hungarica előadás-sorozat a középkori Magyarország latin nyelvű egyházi és világi kultúrájáról. A 45-60 perces előadásokra szerdánként 18 órakor kerül sor.
Előzetes információként jelezzük, hogy 2023. május 31-én Körmendy Kinga tartja a a tavaszi félév utolsó előadását, amelynek címe: A latin és magyar nyelvű írásbeliség néhány emlékének proveniencia-possessor problémája az MTA KIK Kézirattárában. Kérdések és megoldások. Kódexek, kódextöredékek, jogtörténeti források.

 

A nyitókép forrása: Petrus de Vinea leveleskönyvének részlete
https://bildsuche.digitale-sammlungen.de/index.html?c=viewer&bandnummer=bsb00044076&pimage=00004&einzelsegment=&v=100&l=fr