Az ősz a konferenciák és tudományos szimpóziumok időszaka. A Moravcsik Gyula Intézetben sincs ez másként. Intézetünk tudományos titkára, Adorjáni Zsolt október folyamán három előadást is fog tartani.

Az egyik rendezvény, melynek résztvevője lesz, a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának rendszeres, kétévente (legutóbb online) megrendezésre kerülő seregszemléje, mely erősen interdiszciplináris jellegű, így azonban lehetőséget teremt a kutatási eredmények szélesebb körben való megismertetésére, a tudomány népszerűsítésére. Adorjáni október 15-én Szegeden a hellenisztikus irodalom gyermekség-képéről fog beszélni.

Íme az esemény linkje:

https://psat.hu/esemenyek/xvi-psak-szeged-2022-oktober-13-15-reszletes-program

Október 21-én 17 órakor az ELTE-BTK tanácstermében a Magyar Ókortudományi Társaság meghívott előadója lesz. Előadásának címe: Kallimachos és a görög enkómion-irodalom költői hagyománya.

Október 26-án a heidelbergi Ruprecht-Karls-Universität kutatószemináriumának előadója lesz, és abba a munkájába enged betekintést a hallgatóságnak, melyről hamarosan német nyelvű monográfiája fog megjelenni. Előadásának címe: Kallimachos: Ektheosis Arsinoes: Eine Sternstunde in der Geschichte der Enkomienliteratur.

(A nyitókép az MTA honlapjáról való.)